چطور از ویروسی شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

ما تقریبا برای همه چیز از گوشی استفاده می‌کنیم، از خدمات بانکی در تلفن همراه گرفته تا گرفتن و اشتراک عکس، سفارش غذا و برقراری ارتباط با دوستان و خانواده.

برای همین لازم است تا اطمینان حاصل کنید که اطلاعات موجود در گوشی شما ایمن مانده و فقط برای افراد و برنامه‌هایی که قصد دارید آنها را با اطرافیان خود به اشتراک بگذارید، قابل دسترسی است.

گسترش استفاده از گوشی‌های اندرویدی باعث شده‌است تا افراد سودجو و یا هکرها، بر روی چنین سیستم‌هایی به منظور جاسوسی اطلاعات و سو استفاده از آن‌ها، امینت گوشی شما رو مختل کنند.

این افراد بدافزارها و ویروس‌هایی را طراحی می‌کنند تا خطر جدی برای گوشی و خود شما باشد. بنابراین برای حفظ حریم خصوصی باید به برخی از مسائل امنیتی توجه داشته باشید تا از ویروسی شدن گوشی خود جلوگیری کنید. در زیر به برخی از این راهکارهای پیشگیرانه اشاره می‌کنیم:

برای برقراری ارتباط از برنامه‌های ایمن استفاده کنید

استفاده از برنامه‌های ایمن که از تکنیک‌هایی مانند رمزگذاری برای محافظت از داده‌های شما استفاده می‌کنند، می‌تواند احتمال جاسوسی افراد سودجو از مکالمات شما را کاهش دهد.

رمزگذاری فرایندی است که باعث می‌شود اطلاعات در هنگام انتقال از فرستنده به گیرنده‌، غیر قابل درک به نظر برسد و این احتمال را می‌دهد که فقط افراد شناخته شده بتوانند پیام‌های متنی یا ایمیل‌های شما را ببینند.

Gmail و Outlook از برنامه‌هایی هستند که هر دو از رمزگذاری استفاده می‌کنند تا زمانی که گیرنده از یک ارائه دهنده ایمیل که از آن پشتیبانی می‌کند، استفاده کند.

از رمز عبور استفاده کنید

اگرچه به خاطر سپردن گذرواژه‌های جداگانه برای تمامی حساب‌های آنلاین ممکن است دشوار باشد، اما برای افزایش امنیت حساب‌های کاربریتان لازم است که از رمز عبوری استفاده کنید که امکان تشخیص آن فقط برای خود شما امکان پذیر باشد.

این به شما کمک می‌کند تا اطلاعات شخصی گوشی فقط در اختیار خودتان باشد. بنابراین دیگر قرار نیست که نگرانی بابت هک شدن حریم خصوصی خود داشته باشد. داشتن رمز‌های غیر قابل حدس، اطلاعات شما را از افراد سود جو محفوظ نگه می‌دارد.

در مکان‌های عمومی از اینترنت شخصی خود استفاده کنید

ما هر روز اطلاعات حساس و مهم را از طریق شبکه‌های Wi-Fi منتقل می‌کنیم، به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید که این کار را به روشی امن و خصوصی انجام می‌دهید. شبکه های خصوصی مجازی می‌توانند در این امر کمک کنند.

چنین شبکه‌هایی، یک اتصال Wi-Fi امن ایجاد می‌کنند که اطلاعات مربوط به اینترنت گوشی شما را مخفی می‌کنند، بنابراین مکان و هویت گوشی شما را از دسترس هکرها در امان نگه می‌دارند.

تمامی اطلاعات شخصی خود را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک نگذارید

اگرچه استفاده از نام واقعی خود در رسانه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر خوب است، اما از به اشتراک گذاشتن تعداد زیادی اطلاعات آشکار درباره خود در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.

از ذکر شهر محل زندگی خود، آدرس محل زندگی یا محل کار، شماره تلفن، نام خانوادگی و سایر جزئیاتی که هکرها می‌توانند برای ردیابی شما استفاده کنند، خودداری کنید.

هر چند این روزها، فیس بوک به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از تنظیمات و ابزارهای حریم خصوصی، شامل اکثر عکس‌ها، لیست دوستان و موارد دیگر، اطلاعات گسترده‌ای را درباره خود پنهان کنید.

مراقب ایمیل‌های هرزنامه و فیشینگ باشید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای حمله هکرها به گوشی شما و دسترسی به اطلاعات آن، از طریق صندوق ورودی ایمیل شما است. کلاهبرداری فیشینگ برای فریب شما در واگذاری دسترسی به حساب‌های شما طراحی شده‌است.

از کلیک کردن روی پیوندها در ایمیل‌های تبلیغاتی، باز کردن پیوست‌های مشکوک یا اجرای به روزرسانی‌های برنامه از طریق ایمیل خودداری کنید.

سعی نکنید از طریق ایمیل‌های تبلیغاتی و ناشناس به حساب‌های مالی دسترسی پیدا کنید، بلکه در عوض، مستقیما به وب سایت موسسه مالی بروید و با نام کاربری و رمز عبور مناسب وارد سیستم شوید.

بدانید برنامه‌های گوشیتان از کجا آمده‌اند

فقط برنامه‌های قدیمی را در گوشیتان دانلود نکنید. از آنجایی که انتخاب شما از برنامه‌های آیفون محدود به App Store اپل است، که تمام برنامه های فروخته شده در این سیستم عامل را رد می‌کند، دانلود برنامه ها در Android آسان‌تر است.

بهترین راه برای جلوگیری از حمله بدافزارها در Android، استفاده از انتخاب‌های موجود در فروشگاه Google Play است که توسط Google تایید می‌شود.

هرگز برنامه‌ها را از طریق پیام متنی دانلود نکنید‌، زیرا این یک روش ناشناخته و بی نام و نشان است که هکرها برای تزریق بدافزار به طور مستقیم به گوشی شما استفاده می‌کنند.

از شارژرهای عمومی دوری کنید

چطور از ویروسی شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

تلفن خود را فقط از طریق درگاه‌های قابل اعتماد USB مانند رایانه و اتومبیل خود شارژ کنید. استفاده از درگاه‌های شارژ USB در مکان‌های عمومی مانند فرودگاه‌ها، کتابخانه‌های عمومی یا قهوه خانه‌ها، اطلاعات خصوصی شما را در معرض حملات سایبری قرار می‌دهد.

اگر مسافرت هستید، علاوه بر کابل USB‌، آداپتور خروجی خود را نیز به همراه داشته باشید. یک آداپتور USB همچنین از هرگونه اطلاعات شخصی گوشی شما در برابر حملات سایبری محافظت می‌کند.

علایمی که نشان می دهد گوشی شما ویروس دارد

متاسفانه تلفن شما ممکن است همچنان به بدافزار آلوده شود، حتی اگر تمامی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. در اینجا نحوه تشخیص ویروس گوشی شما وجود دارد:

  • ممکن است هزینه‌های غیرمنتظره از علائم ویروس باشد.
  • مخاطبین، پیام‌های عجیب و غریب دریافت می‌کنند که منجر به آلوده شدن دستگاه‌های مخاطبین شما هم می‌شود.
  • کندی عملکرد، نشانه آلوده شدن به بدافزار و یا ویروس است.
  • اگر برنامه‌های جدید به طور غیرمنتظره در دستگاه شما ظاهر شوند، یک برنامه مخرب می‌تواند آنها را بر روی دستگاه شما به طور خود‌به‌خود دانلود کند که ممکن است حاوی بدافزار باشند.

کلام پایانی

ویروسی شدن تنها محدود به کامپیوتر و یا لپ تاپ نیست، این بدافزارها و ویروس‌ها می‌توانند گوشی شما را هم مورد تهاجم سایبری قرار دهند. بنابراین بهتر است که تنها به داشتن گوشی اکتفا نکنید.

شما باید تمامی اطلاعات لازم در خصوص گوشی خود را بشناسید و از آن‌ها آگاه باشید، چون در صورت عدم آگاهی، گوشیتان به راحتی تحت تاثیر بدافزارها و افراد سود‌جو قرار می‌گیرد به طوری که حریم خصوصی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مشکلات گوشی مسائلی از دست وبلاگ فروشگاه لوازم جانبی استایل آپ را از دست ندهید.