آشنایی با ورزش هندبال

برای داشتن یک اندام مناسب و سالم و قدرت تفکر بالا، هندبال بهترین ورزش می باشد. ورزش هندبال باید در باشگاه ورزشی انجام شود و در مقایسه با دیگر ورزشها مانند بسکتبال و فوتبال که در هر جایی می توان بازی کرد . شکل گیری این ورزش به قدمت قبل از مسیح بر می گردد. اما با توجه به اینکه هندبال بازی کردن بسیار ساده است و فقط به یک توپ و دو دروازه احتیاج دارد، بسیاری از افراد در صورتی که با قواعد این بازی آشنایی داشته باشند علاقه مند به بازی در این رشته هستند.

آشنایی با ورزش هندبال

قواعد بازی هندبال

هندبال یک ورزش تیمی می باشد که دارای 12 بازیکن است .که از این بین 7 نفر آنها اصلی می باشند و طول زمین هندبال 40 متر و عرض ان 20 متر می باشد و در هر نیمه از زمین یک دروازه قرار دارد و زمان بازی 2 نیمۀ 30 دقیقه ای می باشد و بین هر نیمه 10 دقیقه استراحت است . توپ با پاس توسط دست و سینه و سر، رد و بدل می شود .در زمان پاس کاری ، بازیکن می تواند 3 قدم قبل از دریبل و 3 قدم بعد از آن بر دارد و بعد شوت بزند و یا آن را پاس دهد. در صورتی که یک بازیکن خارج شود ، باز یک بازیکن جدید وارد می شود. اگر یک بازیکنی یک بار خطا کند، به ان اخطار می دهند . بار دوم خطا کند ، کارت زرد می دهند و بار سوم خطا کند، به اندازۀ 2 دقیقه اخراج می شود و در صورت 3 بار اخراج دو دقیقه ای ، دیگر نمی تواند آن بازی را انجام دهد و یک شخص دیگر وارد زمین خواهد شد.

در این بازی فقط به توپ هندبال گرد نیاز است و جنس آن چرم طبیعی و یا مصنوعی می باشد و توپ هندبال نباید لیز و براق باشد.

آسیب های ورزش هندبال

بیشتر آسیب های ورزشی دیده شده در اندام تحتانی می باشد و حدود 60 درصد آن در پا صورت می گیرد .زیرا به علت پرش های سریع و دویدن ایجاد می شود.

  • کشیدگی عضلات پشت ران
  • کشیدگی عضلات جلوی ران
  • آسیب دیدن مینیسک زانو
  • پیچ خوردن مچ پا
  • آسیب مفصل های کتف
  • پاره شدن سیگامان صلیبی در قسمت زانوها
  • عدم انعطاف پذیری بدن بازیکنان
  • توجه نکردن به درمان در زمان آسیب دیدگی
  • استراحت کافی در زمان آسیب دیدگی

حتماً قبل از بازی بدن خود را گرم نمائید تا آسیب را به حداقل برسانید .در غیر این صورت فشار بسیار زیادی به عضلات وارد می شود. پس نرمش و دویدن قبل از بازی به شما کمک می کند تا آسیب نبینید.

ورزش هندبال بر روی قسمت های مختلف بدن اثرات مثبتی دارد و باعث افزایش سرعت، استقامت، چابکی و حتی انعطاف پذیری افراد می شود و قدرت روانی افراد را مانند خلاقیت و تصمیم گیری، افزایش می دهد و سرعت عکس العمل افراد را بالا می برد و باعث افزایش قدرت تمرکز و اعتماد به نفس در ورزشکاران می شود و حس شادابی و نشاط  آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد.