نحوه تایپ صوتی به زبان فارسی

تایپ صوتی یا تایپ کردن به کمک تشخیص گفتار، یکی از قابلیت‌های سیستم عامل‌های امروزی است که روز به روز هوشمندتر و کاربردی‌تر می‌شوند.

برای تایپ کردن به زبان فارسی از طریق گفتار و صدا ، می‌توان از سرویس‌های رایگان اینترنتی  استفاده کرد که نمونه‌ی معروف و کاربردی آن، Google Docs است.

علاوه بر این می‌توان از Voice Dictation که در حال حاضر نسخه‌ی 2.0 آن منتشر شده استفاده نمود .

برای تایپ کردن به زبان فارسی  هم از طریق تشخیص صدا ، به یک میکروفون نسبتاً خوب، یک مرورگر مدرن مثل گوگل کروم و دسترسی به اینترنت نیاز است .

که می‌توان این کار را در سیستم عامل‌های مختلف مثل ویندوز، مک او‌اس یا لینوکس انجام داد چرا که با یک اپلیکیشن تحت وب سروکار داریم و بدیهیست دسترسی به آن ساده و فراگیر است.

ابتدا به وب‌سایت dictation.io مراجعه نمایید و توجه داشته باشید که مرورگر مورد استفاده شما ، گوگل کروم باشد چرا که در حال حاضر فقط Google Chrome از API خاصی به اسم HTML5 Web Speech پشتیبانی می‌کند.

به علاوه مرورگر می‌بایست از میکروفون پشتیبانی کند و همین‌طور میکروفونی متصل به سیستم در اختیار داشته باشید. این اپ تحت وب پس از لحظاتی به صورت کامل بارگذاری می‌شود. در صفحه‌ی شروع روی دکمه‌ی Launch Dictation کلیک کنید.

 

حال باید زبان دلخواه خود را از منوی کرکره‌ای سمت راست انتخاب کنید.

 

برای شروع تایپ صوتی ، روی دکمه‌ی Start در پایین برگه کلیک کنید و یا در سمت راست روی آیکون میکروفون کلیک کنید

تا شنیدن صدای شما و تشخیص گفتار، آغاز شود.

 

آموزش تایپ صوتی

با کلیک روی میکروفون یا Start، اگر نخستین بار است که در سیستم فعلی و مرورگر فعلی به این سایت مراجعه کرده‌اید،

پیغامی  در مورد دسترسی به میکروفون نمایش داده می‌شود. روی Allow کلیک کنید و مجوز دسترسی را بدهید و دقت کنید که در تب دیگری از مرورگر، میکروفون برای تایپ کردن متنی دیگر فعال نباشد چرا که در این صورت تداخل به وجود می‌آید.

تاپ صوتی

حال هنگامی  که صحبت می‌کنید، بسته به سرعت اینترنت و تأخیر (پینگ تایم)، صدای شما آپلود شده و تشخیص صدا صورت می‌گیرد.

طبعاً اگر اینترنتی با زمان پینگ پایین در اختیار داشته باشید، تشخیص گفتار نیز تقریباً به صورت زنده و آنی انجام میگردد.

لازم بدکر است در این سرویس تحت وب از نظر طول متن یا زمان گفتار محدودیتی وجود ندارد.

پس از پایان تایپ می‌توان با فرمان صوتی Go to Sleep یا کلیک کردن روی دکمه‌ی Stop، تایپ صوتی را متوقف کرد.

بیاد داشته باشید که تلفظ کلمات انگلیسی را دقیق و صحیح انجام دهید چرا که در غیر این صورت، فرامین صوتی عمل نخواهند کرد.

به عنوان مثال برای شروع کردن تایپ صوتی می‌توان از فرمان صوتی Wake up استفاده کرد و برای ایجاد پاراگراف جدید نیز می‌توان فرمان صوتی New paragraph یا New Line و یا Add paragraph را استفاده نمود .

در سمت راست ابزارهای ویرایش و فرمت دادن به متن نیز پیش‌بینی شده است و می‌توان متن را قبل از کپی کردن در نرم‌افزار جامعی مثل Word، به شکل دلخواه خود آراسته کرد.

تایپ صوتی

خواندن متن تایپ شده به زبان‌های متفاوت

خواندن متنی که تایپ شده برای چک کردن اشتباهات املایی نیز در این سرویس پیش‌بینی گردیده است  اما متأسفانه در میان صداها یا در حقیقت موتورهای تبدیل متن به صدا، زبان فارسی دیده نمی‌شود

و نمی‌توان از این قابلیت استفاده کرد. اگر متنی به زبان انگلیسی یا دیگر زبان‌های پشتیبانی‌شده تایپ کرده‌اید، می‌توانید روی دکمه‌ی PLAY در پایین صفحه کلیک کنید و آن را به صورت صدا بشنوید.

تایپ صوتی

انتشار مستقیم متن تایپ‌شده در سایت  و شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر

اگر نمی‌خواهید متن تایپ‌شده را در نرم‌افزاری مثل مایکروسافت ورد ویرایش کنید و مقصود از تایپ صوتی این است که سریعاً جملات را به متن تبدیل کرده و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید،

کافی است روی دکمه‌ی EMAIL یا TWEET در پایین صفحه کلیک نمایید . برای کپی کردن متن در کلیپ‌بورد و پیست کردن آن در هر نرم‌افزار دیگری، روی COPY کلیک کنید.

تایپ صوتی

برای تبدیل متن به صدا، از SpeechSynthesis استفاده میگردد که خوشبختانه در گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس و همین‌طور مایکروسافت اج پشتیبانی شده است.

 برای اضافه کردن یک فایل mp3 ضبط‌ شده به متن

ابتدا روی دکمه‌ی Start کلیک نمایید  و سپس صدا را در گوشی یا کامپیوتر خود پخش کنید. صدا توسط میکروفون دریافت شده و برای این اپلیکیشن تحت وب ارسال می‌شود.

امیدواریم توانسته باشیم با انتشار این مقاله کمکی به تایپ صوتی شما کاربران گرانقدر سایت خدمات اینترنتی آی آر وب داشته باشیم . 

در صورت تمایل دیدگاه خود را ثبت نمایید. 

با آرزوی بهروزی برای شما مرکز آموزش سایت   irwebnet.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *